Om oss


 

Jag heter Carina Gunnarsson och bor i Sollentuna norr om Stockholm. Kaninuppfödningen startade 1994. Vid den tiden var alla mina tre döttrar Anna, Maria och Jenny också involverade i verksamheten. Det började med döttrarnas kelkaniner som var renrasiga dvärgvädurar. Någon lurade med oss på en utställning och sen var det kört. Då blev mamma Carina väldigt intresserad av kaninavel och utställning. Numera är det bara jag och yngsta dottern Jenny 21 år. Min snälla man Hans hjälper till med diverse saker bl.a. att köra bort kaninskiten till tippen. Han matar även kaninerna när jag är borta på utställningar. Han är verkligen jättesnäll.
 
Jenny är redaktör för Stockholms Läns Kaninavelsförenings tidning Stockholms Nytt som kommer ut med 4 nummer om året. Hon har också hand om sekreteriatet och tar emot anmälningarna till de flesta utställningar i länet.

Vi åker på många utställningar runt om i landet och det är alltid lika spännande att se vad ens uppfödningar får för poäng av domarna.
Kaninuppfödning är verkligen en rolig hobby som många med mig delar. Det är rogivande att gå ner till kaninerna och pyssla lite.
Höjdpunkten är när alla kullar föds. Det är så mysigt att bara står och titta på alla små ungar som skuttar omkring.
Naturligtvis strävar vi efter att få fram rastypiska, friska och sunda djur med ett bra temperament som lämpar sig för avel, utställning och sällskap (kelkanin).

Flera Svenska Champions och Svensk Dvärgkanin Champions har fötts i kaningården. Några finns här och några finns hos andra uppfödare.
Vår äldsta kanin heter Mogwaii och är född år 2000 så fyllde 9 år i april 2009. Pigg och glad men börjar höra och se dåligt.

Det finns 27 fack i kaningården plus några extra burar.
Honorna sitter inne i undervåningen på vårt garage. Där är det plusgrader hela vintern och svalt på sommaren. Alla hanar sitter ute.
Kaninerna får ibland komma ut i rasthagar och springa av sig lite. vi har dels några lite större hagar av kompostgaller och dels några mindre rastburar.

Vi utfodrar våra kaniner med Edel kaninpellets blandat med Rabbit Royal. Hö och vatten  varje dag och morötter på vintern och grönt på sommaren.